Metabolic Balance

Wat is Metabolic Balance?

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met behulp van het programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is uw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van uw actuele bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens. Het leidt u in vier fasen naar succes en zorgt dat u uw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en uw gezondheid bevordert.

 

Hoe werkt Metabolic Balance?

Uw individuele voedingsplan brengt uw persoonlijke “lichaamschemie” met de bij u passende „voedingsmiddelenchemie” in een nieuwe, metabolische balans. U gebruikt niet alleen gezonde en de voor u noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar u eet veeleer ook díe voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om uw verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Uw plan brengt uw gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is derhalve uitsluitend op u en uw gezondheidstoestand van toepassing.

 

Waarom werkt Metabolic Balance?

Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van uw gezonde stofwisseling en het reguleren van uw gewicht. Om uw doel zo vlot mogelijk te behalen in een periode die u kunt overzien, wordt u begeleid door speciaal opgeleide en gecertificeerde Metabolic Balance® begeleiders. U vindt hier een voor u passende Metabolic Balance® begeleider.

 

Waardoor bereikt u met Metabolic Balance® gewichtsverlies?

Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

 

Welke verbeteringen van de gezondheid bereik ik met Metabolic Balance®?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten, vooral in combinatie met geschikte beweging. Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht.
Tegelijkertijd verbetert uw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt uw totale energieniveau. U slaapt beter, uw fysieke en psychische kracht neemt toe, u voelt u over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straalt u ook uit! U breekt uw lichaamsvet af en spaart uw spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat uw huid strak en glad blijft.

 

Wanneer moet ik beslist met het Metabolic Balance®-programma beginnen?

Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,

  • als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt
  • en u op een gezonde manier wilt afvallen;
  • als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een
  • verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als
  • diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen,
  • hoge bloeddruk;
  • als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

 

Hoe kan ik aan het Metabolic Balance®-programma deelnemen?

Ga hier verder naar de vier eenvoudige stappen naar uw doel, naar uw persoonlijke succes.

 

Opmerking:

Het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma mag nóóit het bezoek aan uw arts vervangen, met name bij aanhoudende klachten, en moet niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan