Over

Terugblik 2014
In het voorjaar van 2014 werd tijdens een gezondheidstest op mijn werk, die vrijwillig werd aangeboden, geconstateerd dat ik een verhoogde bloeddruk en een slecht werkende schildklier had, terwijl ik nog vrij jong was!

Ik realiseerde me al snel dat ik mijn gezondheid vanaf nu wel heel serieus moest gaan nemen. Het verbeteren van mijn leefstijl,  meer gaan bewegen en een gezonde voeding hanteren werd geen issue meer, maar werd noodzakelijk om nieuwe gezondheidsklachten te voorkomen.
Tijdens een bezoekje bij de huisarts kreeg ik te horen dat zij heel goede ervaringen met Metabolic Balance heeft en dat zij gelooft in de gunstige invloed vanuit de natuur op de gezondheid.
Achteraf gezien voor mij het allerbeste advies dat ik nodig had op dat moment.

Ik was getipt en was nieuwsgierig naar het programma en zocht nieuwe informatie over Metabolic Balance op via het internet. Ik meldde mij aan voor een gratis informatieavond Metabolic Balance en werd die avond geïnspireerd en razend enthousiast. Ik kreeg het gevoel van, dít ga ik doen en dit wil ik ook persoonlijk ervaren en beleven!

De startfase
Gezond en natuurlijk eten afgestemd op mijn persoonlijke behoeften en wensen met een Metabolic Balance-begeleider.  Geweldig – want de Metabolic Balance-begeleider is van onschatbare waarde. De begeleider is zogezegd de navigator die de deelnemer uitleg geeft over zijn voedingsplan, hem helpt de vier fasen te begrijpen en hem helpt eventuele startproblemen te overwinnen. De begeleider biedt zowel inhoudelijke- als persoonlijke ondersteuning om het Metabolic Balance-programma succesvol te volgen.

In het begin was het natuurlijk even wennen, de nieuwe voedingsmiddelen en de nieuwe smaken, maar ik leerde ze al snel te waarderen. De herkenbare klantervaringen en bruikbare recepten van mede-MB-ers op de Metabolic Balance deelnemers groep op Facebook hielpen mij enorm in deze fase. De persoonlijke begeleider die mij positief deed uitdagen om actief te blijven doorgaan op de verleidende momenten was van grote waarde. Het resultaat was dat ik binnen een korte periode van een maand de eerste tien kilo kwijt was en dat was een enorme stimulans voor mij om vol te houden en door te gaan met het programma.

Mijn gezondheidsklachten, zoals de hoge bloeddruk en de slecht werkende schildklier, waren verdwenen. Ik kreeg te horen vanuit mijn directe omgeving dat ik straalde en dat ik super enthousiast ben over het programma van Metabolic Balance. Ik heb door mijn persoonlijk verhaal en succes te vertellen andere mensen ertoe kunnen bewegen om ook een persoonlijk voedingsplan te laten maken. Ik weet nu dat ik altijd kan terugvallen op mijn persoonlijk plan, ik weet dat het werkt en dat het mijn gezondheid goed doet. Ik heb het ervaren als een groot cadeau voor mezelf, waar ik mijn hele leven nog van kan profiteren.

Heden en de toekomst
Aangezien het mij zo veel positieve energie heeft gebracht, werd ik leergierig en ik wilde er nog graag meer van weten. Ik wilde weten ‘waarom’ en ‘hoe’ natuurlijke voeding en geneeskrachtige planten zo’n grote invloed kunnen hebben op onze gezondheid en welzijn. Dit heeft ertoe geleid dat ik de studie tot orthomoleculair therapeut gevolgd heb in 2017 om vandaar uit ook te kunnen starten als een ervaringsdeskundige Metabolic Balance-begeleider.

Vanaf 2019 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Ik ga de uitdaging aan om vanuit mijn energieke houding en inspirerende enthousiaste werkwijze zoveel mogelijk personen te mogen helpen en begeleiden in het proces naar een goeie gezonde leefstijl met behulp van de succesvolle Metabolic Balance-programma’s en mijn aanvullende leefstijl-workshops, zodat iedereen leert en weet hoe je door natuurlijk en meuk-vrij te eten gemakkelijk klachtenvrij en ontspannen kunt genieten van het dagelijkse leven en veel plezier ervaart.

Indien je beschikt over gezondheidsklachten en graag meer informatie wilt ontvangen over mijn aanpak en werkwijze met behulp van de Metabolic Balance-programma’s en mijn leefstijl-workshops, kun je als je dat wilt, een gratis informatieavond bijwonen. (data volgen binnenkort). Indien je twijfelt of jouw klachten verholpen kunnen worden, kun je het beste contact met mij opnemen door een mail te sturen naar info@puurcaroline.nl of mij te bellen op 06-21962135.

Caroline Thijssen